NİYET ETTİM ALLAH RIZASI İÇİN...
İnananları, karanlıklardan aydınlığa çıkaran, hidayet kaynağı olan Kur’an’ı Kerim’in yeryüzüne inzal olduğu aydır ramazan.
Rabbimiz, ramazan ayında indirilen Kur’an’a vurgu yaparak nazarları kitaba çevirmemizi istiyor. “Orucun farz kılındığı ramazan ayı, insanlara hidâyet rehberi olup onlara doğru yolu gösteren ve hakkı bâtıldan ayırıcı en açık delilleri ihtiva eden Kur’an’ın indirildiği aydır. İşte bu sebeple içinizden ramazan ayına erişen orucunu tutsun” (Bakara 185.)
Yüce Rabbimize hamdu senalar olsun. Rahmet mağfiret ve bereket ayı yine bizlere misafir oluyor. Ev sahibi olarak bizler misafiri en güzel şekilde karşılamak zorundayız. Bu mukaddes ayda şuurumuz, aklımız, gözümüz açık olmalıdır. Hayır, infak, paylaşma, huzur ayıdır ramazan. Müminin niyeti daima halis olmalıdır. O hep hayra iyiliğe, güzelliğe niyet eder. Ramazan ayında yaptığı her iyi niyet onda bir meleke haline gelecektir. Bir ayın sonunda iyilik onda hakim olacak ve hep iyi niyetle samimi bir şekilde ibadetlerini ifa edecek. Ramazan, oruç ayı olduğu kadar Kur’an ayıdır. Bu ay ibadet ayı olduğu kadar paylaşma, infak edip halden anlama ayıdır. Halden anlayan kişi elindeki nimetlerin kıymetini bilir. Halden anladığı için kendisine verilen nimetleri çevresindeki ihtiyaç sahipleriyle paylaşır. Bu ay Kur’an’ın gönlümüze indiği ay olmalıdır. Gönlümüzü Kur’an’a teslim edelim. Kur’an orada açılan yaralara derman olsun. İfsat olan vicdanımızı imar etsin. Bu ramazanda Kur’an dilimizden kalbimize insin. Yüreğimize dokunsun. Bizi özümüze çevirsin. Tutacağımız oruçlara niyet getirmeden önce şunlara niyet getirelim.
NİYET ETTİM ALLAH RIZASI İÇİN;
1. İnandığımı yaşamaya.
2. Yalnızca Allah’a kul olmaya
3. Tüm organlarımı günahlara karşı korumaya
4. Din kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmeye
5. Sadece kendimi düşünmemeye
6. Kur’an’ı hakkıyla anlayıp yaşamaya...
Yukarıdaki maddelere bir bir niyet edelim. Sonra oruca niyet getirelim. Bir hadis-i şerifte hz. Peygamber; “Nice oruç tutanlar vardır ki, orucundan kendisine kuru bir açlıktan başka bir şey kalmaz” buyurmaktadır. Oruç tutmak sadece mideyi aç bırakma eylemi değildir. İnşallah ramazan ayı, islam aleminin üzerindeki gaflet uykusunu kaldırır. Asıl oruç, bizler ile günahlar arasına kalkan olur. Bizi günahlara karşı korur. Ruhumuzu manen bu ibadete hazır hale getirelim. Oruçtan maksat nedir sorusunu anlamazsak, koca bir ayın hayrından da mahrum oluruz. Oruç ayı insanlığın karanlıklardan aydınlığa, kölelikten özgürlüğe çıktığı bir aydır. Kur’an’ı anladığımız vakit, özgür olduğumuz vakittir. Kur’an’ı yaşadığımız zaman ise tam bir teslimiyetle rabbimizin buyruğuna boyun eğip dünya imtihanını başarıyla geçenlerden oluruz.
Allah'ım bizleri, yaklaşan Kur’an ayını layıkıyla idrak edenlerden eyle, Niyetimizi halis eyle, niyet ettiklerimizi yapabilme fırsatı ver. Şuurumuzu açık eyle ibadetlerimizi kabul eyle. Amin.