SEMERŞAH HACI ADAYLARINI UĞURLADI

TAKİP ET

Ahlat'ta hac ibadetini yerine getirmek için semerşah turizm aracılığıyla kutsal topraklara gidecek olan 14 kişilik hacı kafilesi dualarla uğurlandı.

Hacılar Camii önünde tertiplenen uğurlama programına Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, Semerşah Turizm yetkilileri, cami imamhatipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu: "Rabbim sağ salim gidip dönmeyi nasip etsin. Doğru bir şekilde, keselerini o ibadet ecirleriyle doldurup dönmeyi nasip etsin inşallah. Hacı adaylarımız çok şanslılar. Çünkü 1 milyon 300 bin kişi müracaat ediyor. Bunlar içerisinden sizlere hac nasip oluyorsa öncelikle bol bol şükretmelisiniz. Rabbim sizi kendisine misafir olarak kabul etmiş. Bu nedenle ne kadar hamd etseniz azdır. Kutsal topraklara gidiyorsunuz. Vahiyin nazil olduğu, Cenab-ı Allah'ın Peygamber Efendimiz (sav) ile konuştuğu yere gidiyorsunuz. Dolayıısyla orada her anınızı dolu dolu geçirmeniz lazım. Duların kabul olduğu topraklara gidiyorsunuz. Bizlere ve ülkemize dua etmeyi unutmayın. Bu içinde bulunduğumuz sıkıntıların bertaraf olması için, İslam aleminin son kalesi olan Türkiye için bol bol dua edin. Rabbim yolunuzu açık eylesin" dedi.

Uğurlama programında hacı adayları, aileleri ve yakınları ise duygu dolu anlar yaşadı. Daha sonra yakınları ile helalleşen hacı adayları, kutsal topraklara gitmek için yola çıktılar.