MEVSİMLİK İŞÇİLER İÇİN KONAKLAMA YERİ YAPTI

TAKİP ET

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki genç girişimci Kenan Örken tarafından, mevsimlik tarla işçileri için maliyeti 100 bin TL’yi bulan konaklama tesisi yaptırıldı.

  Geniş tarım arazileri ve zengin topraklarıyla hasad döneminde çok sayıda mevsimlik işçinin gelir kapısı olan Ahlat’ta, sezon boyunca çevre il ve ilçelerden binlerce mevsimlik işçi geliyor.  İlçede yıllardır tarım sektörüyle ilgilenen Kenan Örken ise kendi tarlasında çalışacak olan mevsimlik işçiler için, konaklama tesisi kurdu. Kurulan tesiste lavabo, duş yerleri, mutfak gibi konaklamada ihtiyaç duyulacak her şey düşünülerek işçilerin hizmetine sunuldu.

  Konu hakkında açıklama yapan Kenan Örken, yıllardır sektörün içinde olduğu için işçilerin sıkıntılarını da çok iyi bildiğini ifade ederek, “Uzun zamandır tarım sektörüyle uğraşıyorum. Şuanda ise tamamlamak üzere olan bakliyat fabrikamız var. Bunun yanı sıra tarlalarımızda patates hasadı neredeyse tamamlanmak üzere. Tabi bu tür yatırımları ve üretimi yaparken işçilerimizi de düşünerek bir konaklama tesisi yaptık. Şuan tarlamızın yanı başında bulunan konaklama yerimiz 100 kişi kapasiteli olup lavabosundan banyosuna kadar işçilerimizin her türlü ihtiyacını giderecek ayrıntıları düşünerek yapıldı. Yaklaşık 100 bin TL’ye mal edilen konaklama tesisi işçilerimize hayırlı olsun” dedi.

  Tarım işçileri ise, kendileri için yapılan konaklama yerlerinin oldukça rahat olduğunu ifade ederek, artık konaklama sorunlarının olmadığı için mutlu olduklarını belirttiler.