MART AYININ ZAM ŞAMPİYONU SİVRİ BİBER

TAKİP ET

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte tezgahlar renklenirken, fiyatların mevsim normallerinin üzerinde olması da hem satıcıyı hem de alıcıyı memnun etmiyor.

 İlçemizde sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor. 2016 yılı Mart ayında fiyatı en çok artan ürün ise yüzde 17, 77 yükselişle sivri biber olurken, yerli sarımsak ise 20 TL’den satışa sunuluyor.

İlçemizde manav işleten Murat Babahan, en pahalı sebzenin 5 TL ile sivri biber, en ucuzunun ise 1 ila 1,5 TL arasında değişen ıspanak olduğunu söyledi. Babahan meyvelerde ise en pahalı meyvenin 7,5 TL ile ithal muz olduğunu ifade ederek, en ucuz meyvenin ise 2 TL'den satışa sunulan portakal olduğunu belirtti.

Genel olarak sebze ve meyve fiyatlarının pahalı olduğunu ifade eden Babahan, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte birçok sebze ve meyvenin ucuzlayacağını söyledi.

İlçemizde manavlarda satışa sunulan sebze ve meyve fiyatları ise şu şekilde sıralandı;  Biber 5 TL, limon 5 TL, yerli sarımsak 20 TL,  yeşil soğan 3 TL, kuru soğan, domates ve salatalık 2 TL, Ispanak 1 TL, ithal muz 7,5 TL, çilek 7,5 TL, kivi 5 TL, nar 4 TL, elma 2,5 TL,  portakal 2 TL'den satışa sunuluyor.