KUTLU DOĞUM HAFTASI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

TAKİP ET

Ahlat'ta bu yıl kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası'nın coşkuyla kutlanması için Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından hazırlıklar tamamlandı.

 Hafta münasebetiyle düzenleyecekleri programlarla halka Kutlu Doğum heyecanı yaşatacaklarını kaydeden Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, dünyaca ünlü hafızlar tarafından da Kur’an Ziyafeti sunulacağını söyledi. Düzenleyecekleri programlar hakkında gazetecilere bilgi veren Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, yapılacak etkinliklerde kurumların, sivil toplum kuruluşları ile esnafların destek ve katılımlarını beklediklerini belirterek; “Kutlu Doğum Haftası’nda insanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım” dedi. Müftü İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;  “Diyanet İşleri Başkanlığımız öteden beri Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle, özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, böylece toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyet oluşturmayı görev kabul etmektedir. Artık ülkemizde önemli bir dini, sosyal ve kültürel gelenek haline gelmiş olan ve halk tarafından üst düzey ilgi gösterilen Kutlu Doğum Haftası’nın 2016 yılı teması “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” olarak seçilmiştir. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, peygamberimizi (s.a.v.) daha iyi tanımak/tanıtmak, anlamak/anlatmak ve onun sevgisini canlı tutmak istiyoruz.”

Ahlat Müftülüğü olarak bu yıl düzenlenecek olan Kutlu Doğum Programının daha coşkulu ve daha etkili kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Müftü İmamoğlu; “Yapmayı planladığımız etkinlikleri sıralayacak olursak;  İlçemizdeki Ortaokullar arası “Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet” temalı kompozisyon, liseler arası siyer bilgi yarışması ve İmam Hatip Kız ve Erkek Lisesi öğrencileri arasında 40 Hadis Yarışması yapılacaktır.  Yaklaşık 4 bin TL’lik hadis külliyatı, tefsir takımı ve inanç serisi eserleri öğrencilerimize ödül olarak dağıtılacaktır. Haftanın açılış programımızı Kur’an Ziyafeti ile başlatacağız. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii İmam Hatibi, Dünya İkincisi Hafız Mehmet Bilir ve Ahmed Hamdi Akseki (Başkanlık) Camii İmam Hatibi, Dünya Birincisi Hafız Ali Tel tarafından 14 Nisan Perşembe günü saat: 14.00’da Aşağı Çarşı Ulu Camii’de Kur’an Ziyafeti olacaktır. İlçe merkezinde biri genel ve biri bayanlara olmak üzere 2 konferans verilecektir.  Bayanlara yönelik olacak ilk konferansımız 15 Nisan Cuma günü saat: 10.30’da Halk Eğitimi Merkezi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Doç. Dr.Huriye Martı tarafından bayanlarımıza yönelik konferans verilecektir. Haftanın bitiş programında genel bir konferans programımız olacaktır. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi’nin konuşmacı olarak katılacağı genel konferans programı tüm halkımıza açık olarak yine 20 Nisan Çarşamba günü saat: 14.00’da Halk Eğitimi Merkezi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda olacaktır” dedi. Müftü İmamoğlu, Kutlu Doğum Haftası’nı hep birlikte coşkuyla kutlamak, birlik ve beraberlik içinde olmak için tüm ilçe halkını düzenleyecekleri programlara beklediklerini sözlerine ekledi.