KOÇAK'TAN 14 MART MESAJI

TAKİP ET

Türk Sağlık Sen Bitlis Şube Başkanı Yüksel Koçak, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Koçak mesajında, "Ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıç tarihi ve aynı zamanda 14 Mart 1919’un yani İstanbul’u işgal eden düşmana karşı tıbbiye öğrencilerinin ve hekimlerin protestosunun yıl dönümü, Tıbbiyelilerin Vatan ve Millet için dirilişi başlattıkları günün adıdır 14 Mart.

Sağlık çalışanları için böylesine bir tarihi değeri olan bugünü,  bir bayram gibi karşılamak ve kutlamak isterdik. Bir bayramın kaynağını vatan ve millet davasından alması onun değerini paha biçilmez yapar.

Türkiye Sevdasını, vatan ve millet derdini her zaman en önde tutan Türk Sağlık-Sen olarak bu vatan için canlarını veren şehitlerimizi ve terör saldırılarında Hakkın rahmetine kavuşan vatandaşlarımızı, görevi başındayken hakka kavuşan çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, vatanımıza ve milletimize hain planlar yaparak her tür oyunu uygulamaya koyan iç ve dış düşmanlarımızı lanetliyoruz. Çalışanın merkeze alındığı bir 14 Mart’ı hayal ediyoruz. Umarız ki devletimizi yönetenler de bu çağrımıza kulak verirler ve bu sene 14 Mart’ı sağlık çalışanları için gerçek anlamda bir bayrama dönüştürürler. Bu temennilerle tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, Millet olarak hepimizin daha huzurlu, aydınlık 14 Martlara ve yarınlara ulaşmamızı diliyorum" dedi.