KARDEŞ BELEDİYELERE BAKAN JESTİ

TAKİP ET

Geçtiğimiz hafta ilçemizde çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Konya-Ahlat" kardeş belediyeler konusuna da değindi.

Bakan Bozdağ Ahlat Belediyesi ziyaretinde; "Konya Selçuklunun başkentidir. Selçuklunun en önemli kentlerinden hatta Selçukluyu doğuran ana olan Ahlat'a sahip çıkmalıdır. Burayı Konya'nın bir şehri  olarak görmek Konya Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi bir vazifedir" dedi.

Ardından Bakan Bozdağ, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i cep telefonu ile arayarak; "Burada Ahlatlı hemşerilerimiz var. Ahlatlılara neler söylemek istersiniz" dedi.

Daha sonra telefondan seslenen Başkan Akyürek ise şunları söyledi: "Sayın bakanım teşekkür ederim. Sizin Ahlat'ta olmanızda bizim için sürpriz oldu. Bu hafta ekibimiz Ahlat'a gelecekti. Ankara'da Ulaştırma bakanımız ile toplantımız olduğu için ilgilenemedik. Şimdide Selçuklular ve Haçlılar konulu bir sempozyumu yürütüyoruz. Selçuklulardan bahsedilirken Ahlat'ında ismi sık sık geçti. Bize bir defa daha Ahlat kendini hatırlattı. İnşallah gelecek hafta Çarşamba günü bizden bir ekip Ahlat'a gelecek. Gelen ekipte bizim bazı yatırımcı birimcilerimizin temsilcileri olduğu gibi bazı tarihçi arkadaşlarımızda olacak. Sonra da onlarla birlikte burada bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban'ı da Konya'da ağırlayıp daha sonra meclis üyelerimizle birlikte Ahlat'a gelmeyi düşünüyoruz. Tabi bir yoğunluğun içinden çıktığımız için çok ilgilenemedik. 1-2 aydır gönlümüzdeydi. Bundan sonra sizde vesile oldunuz. İnşallah gelecek haftaya temaslarımız başlamış olacak. Herkese selamlar. Teşekkürler" dedi.