KARADENİZ'DE HAMSİ DOĞU'DA İNCİ KEFALİ

TAKİP ET

Bitlis’in Ahlat ilçesine günlük taze olarak getirilen çeşit çeşit balıklar tezgâhları süslerken, balıkçılar ise Karadeniz’de hamsiye nasıl talep varsa bölgede de İnci Kefali’ne oldukça yoğun bir talep olduğunu belirtiyor.

  Bölge halkının vazgeçemediği lezzetler arasında yer alan İnci kefali, yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da en çok satılan balık çeşitlerinin başında yer alıyor. Uygun fiyatı ve lezzetiyle bölge halkının en çok tercih ettiği balık her mevsim tüketiliyor.

  İlçede balık satışı yapan Hakan Deveci, çok sayıda balık çeşitlerinin olmasına rağmen en çok inci kefalinin satıldığını vurgulayarak, “Günlük taze olarak getirdiğimiz İnci kefali, İstavrit, hamsi, somon, alabalık, çupra, çinakop, sarıkanat, mercan, dilbalığı, levrek, palamut, sazan, lüfer gibi çeşit çeşit balık getiriyoruz. En ucuz balık çeşidimiz kilogramı 3,5 TL2den satılan inci kefalidir. En pahalı balık ise 60 TL’den satışa sunulan lüfer balığıdır. İlçemizde ise en çok her zaman olduğu gibi İnci kefali satılıyor ve her gün talep oluyor. Bölge halkımızın vazgeçemediği İnci Kefali yine en çok satan balık çeşitlerimizin başında yer alıyor. Karadeniz’de nasıl hamsi vazgeçilmez bir lezzetse, ilçemizde daha