Kamu-Sen'den 'Kudüs' protestosu

TAKİP ET

Ahlat ilçesinde Kamu-Sen Bitlis Temsilciliğince düzenlenen basın açıklamasında onlarca kişi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

Kudüs’le ilgili bir çok pankart ve dövizler taşıyan sendikalılar, Ahlat ilçe merkezindeki Ulu Cami Avlusunda bir araya geldi.

Kamu-Sen Bitlis Temsilciliği adına basın açıklamasını Türk Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Yüksel Koçak yaptı.

Koçak basın açıklamasında şunları söyledi, “ABD ve İsrail’in kanlı ortaklığı ve işgal planları maalesef  devam ediyor Siyonizm taşeronu Trump, Kudü’ü İsrail in başkenti olarak tanıyacaklarına dair açıklamaları hadsizce ve hukuksuz bir açıklamadır. Afganistan’dan Irak’a Suriye’den Libya’ya Yemenden Mısıra tüm Müslümanlara katliam yayan seri katil ABD bugünlerde Başkanları tarafından densizce düstursuzca Kudüs ile ilgili yaptığı açıklama kabul edilemezdir. Genelde bütün ilahi dinlerce, özelde de biz Müslümanlarca kutsiyetinde şüphe bulunmayan ve Mukaddes evi bağrında bulunduran Kudüs yıllardır Siyonist katillerce işgal altında bulunuyor. "Rabbimizin ayetleriyle övdüğü mübarek belde şu an Siyonistlerin zulüm mekânı haline gelmiştir. Barış ve adaletin müjdesi, güzel ruhların beldesi, bütün dinlerin sinesi olan Kudüs sokakları caddeleri şimdi kan ve gözyaşı ile yıkanmak istenmektedir. Peygamberin miraç mekânı, mukaddes belde Kudüs, şimdilerde çağın firavunlarının cirit attığı mekân haline gelmiştir. Hz. İsa'nın, Hz. Musa'nın, Hz. Yahya ve Hz. Zekeriya'nın diyarı sevgili Kudüs şimdi Siyonistlerin işgaline uğramış, asıl sahipleriyle arasına utanç duvarları çekilmeye çalışılmaktadır" Rabbimizce kutsiyet atfedilen mübarek toprakların ve Mescid-i Aksa'nın esaret zincirlerinden kurtulup özgürlüğe kavuşması ve gerçek sahiplerine iadesi için çalışmak, sıradan bir fertten, en büyük topluluklara kadar her kesin, her kesimin ve tüm Müslümanların  hassasiyet göstermesi gereken bir konudur. Müslümanların ilk kıblesi ve kutsal mescitlerin üçüncüsü olan Mescid-i Aksa'yı bağrında barındıran  Kudüs'e, Selahaddin-i bir şuur ve bilinçle sahip çıkmalıyız Hadsiz açıklamada bulunarak  Kudüs’ü işgal edip İslam Dünyasıyla oynamak isteyen siyonist ve emperyalistler unutmamalıdır ki  Moğol istilasının nasıl üstesinden gelindiyse, 19 Haçlı seferi nasıl boşa çıkarıldıysa, bugün bu aşağılık girişimi de geldiği yere göndermesini çok iyi biliriz Kudüs Müslümanların ve İslam’ın başkentidir ötesi de kabul edilemez. Bir kez daha  sözde Müslüman İslam ülkeleri ve bir takım İslam alimlerinin bu siyonist ve emperyalistlerle hareket etmesini ve ABD başkanını yapmış olduğu açıklamasından dolayı nefretle şiddetle kınıyoruz. Unutmasınlar ki herkesin bir hesabı vardır ama Yüce Allah’ında bir hesabı var, Mekke Allah’ın Medine Resulullah’ın Kudüs müminlerin haremidir yüce Allah tan dileğimiz Miraca şahitlik ettirdiği Kudüs’ün özgürlüğüne bizleri şahit kılıp Müslümanlara zulüm edenleri ve ortaklarını Kahhar adıyla Kahretsin inşallah diye niyaz ediyor. Hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.

Gösteriye katılan "Kahrol Amerika, kahrol İsrail", "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" ve "Ya Allah, Bismillah, Allah’u Ekber" sloganları attı.

Basın açıklamasının ardından Türk Diyanet Sen Bitlis İl Temsilcisi Hadi İnce tarafından Kuran okunup dua edilerek dualar okundu.

 

 

Kamu-Sen Bitlis Temsilciliğince düzenlenen basın açıklamasına Kamu-sen Konfederasyonuna bağlı Türk Sağlık-Sen, Türk Eğitim Sen Şube Başkanları Türk Diyanet Sen ,Türk Büro Sen,Türk Enerji Sen, Türk Yerel Sen, Türk Kütür ve Sanat Sen  Bitlis İl Temsilcileri ve üyeleri ile Ahlat MHP İlçe Teşkilatı ve  Ahlat Ülkü Ocakları katıldı.