İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE M.AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI

TAKİP ET

Bitlis'in Ahlat ilçesinde İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

  Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Ertuğrul Gazi Konferans Salonunda Abdurrahman Gazi İlkokulu ve Muzaffer İncesu Ortaokulu tarafından düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından, slayt eşliğinde Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatıldı.

  Daha sonra öğrenciler tarafından Korkma isimli şiir okundu. İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesinin tiyatro gösterimi ve İstiklal Marşı oratoryosu yapıldı. Ardından öğrenciler tarafından okunan Ordunun Duası şiir büyük beğeni toplarken, izleyenlerden bol bol akış aldı.

  İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında ilçe birincisi olan Ahlat Selçuklu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Şehrinaz Karataş tarafından İstiklal Marşı okundu.

  Program en güzel İstiklal Marşı okuyan ve şiir ile kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesiyle birlikte sona erdi.

  Düzenlenen programa Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Cumhuriyet Başsavcısı Selim Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, bazı kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.