İSTANBUL VALİSİNDEN AHLAT VURGUSU

TAKİP ET

İstanbul Maltepe'de üçüncüsü düzenlenen ‘Bitlis Tanıtım Günleri’nin açılışında bir konuşma yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Ahlat, Çanakkale’den sonra görülmesi gereken bir yer” dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Muş'ta görev yaparken sık sık Bitlis'i ziyaret ettiğini ve çok beğendiğini belirtti. Şahin, özellikle gençleri Çanakkale'ye ardından ise mutlaka Ahlat Selçuklu Mezarlığına götürmek gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Bugün burada üçüncüsünü düzenlediğimiz Bitlis Tanıtım Günlerinin öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bitlis gerçekten tarihi bir kent, büyük insanların, evliyaların yaşadığı ve yetiştiği bir diyar. Önemi büyük, bu önem bugün burada kıymetli İstanbullulara sergileniyor. İnşallah İstanbullular da bu önemin farkına varıp azami derecede istirham edeceklerdir.

Ahlat Selçuklu Mezarlığını gördükten sonra bizim gençlerimizi, çocuklarımızı Çanakkale’nin ardından Ahlat’a götürmemiz gerektiğini dile getirmek istiyorum. Selçuklu Mezarlığını ilk gördüğümde 1992 yılıydı. O zaman gerekli restorasyon işlemleri yapılmamış olmasına rağmen bile etkilenmiştim. O andan sonra gençlerimizde, çocuklarımızda vatan bilinci oluşturmamız açısından mutlaka Çanakkale’den sonra görülmesi gereken bir yer olduğu kanısındayım” dedi.

“Bitlisliler burada kendilerini misafir gibi hissetmemeliler”
Bitlis'teki güzel uyum ve şehri yönetenlerin uyumunun takdirle karşılanacak bir durum olduğunu ifade eden Şahin, “Yine Bitlis’in merkezi olsun, çevresi olsun tarihi güzelliklere sahip ülkemizde ve ülke dışında daha fazla tanınmayı hak eden ve insanlarının daha fazla tanınması gereken bir diyar. Bizler İstanbul olarak elimizden gelen desteği vermek istiyoruz ve Bitlis’in her zaman yanında olduğumuzu da burada söylüyorum. Özellikle Bitlis'teki güzel uyum ve şehri yönetenlerin uyumu, doğrusu takdirle karşılanacak bir durum. Bitlisliler burada kendilerini misafir gibi hissetmemeliler, çünkü burada birçok dostumuz İstanbul’un ve Türkiye’nin ekonomisine, sosyal kalkınmasına çok ciddi katkılar veriyorlar. Sizle İstanbul’un yerlilerisiniz ve bir taraftan da kardeşimizsiniz. İl olarak da kardeşiz, çünkü Feyzullah Ensari ve Eyyüp El Ensari Hazretlerinin kardeş olması da iki şehrin kardeş olması anlamına gelir. Ayrı gayrımız yok, vatanımızın doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi yok, her yer bizimdir, her yer için, her ilimizdeki en ufak taş için bile canımızı seve seve veririz" şeklinde konuştu.