HALK KOROSUNDAN MUHTEŞEM KONSER
Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu önderliğinde kurulan “Halk Korosu” verdiği konserle dinleyenlere keyif dolu anlar yaşattı.
İlçede bulunan memur, esnaf ve vatandaşlardan oluşan koro, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir konser verdi. Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu'nda verilen konserde bir birinden güzel yöresel türküler seslendirildi.
Gerek koroyu dinleyen kurum amirleri gerekse vatandaşlar tarafından oldukça beğeni toplayan halk korosu, seslendirdiği bir birinden güzel türkülerle de gönülleri okşadı. Kurulan Halk Korosuyla birlikte yöresel müzikler yeniden canlanırken, Ahlat ve yöreye ait müziklerin ise gelecek nesillere aktarılması noktasında koro büyük rol oynuyor. Yaklaşık 15 yöresel türkünün seslendirildiği program büyük beğeniyle izlendi. Program sonunda ise Vali Ahmet Çınar ve Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, koro üyelerini tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Düzenlenen konsere Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Ahlat ilçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Gürsoy, Ahlat ilçe Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.