ECDADA YAZIĞI MEKTUP NEŞRİYATA DÖNÜŞTÜ

TAKİP ET

 "Gençlerden Ecdada Mektup" yarışmasında Türkiye 10’ncusu olan Ogün Tıraşçı'nın mektupu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çıkartılan kitapta yer aldı.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2014 yılında düzenlediği, “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışmasında Yunus Ensari Orta Okulundan Ogün Tıraşçı Türkiye 10’ncusu olmuştu, Bakanlık bu yıl ise dereceye giren öğrencilerin eserlerini kitap haline getirdi.

Tıraşçı, eserinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan kitapta yer almasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

2014 yılında ikincisi gerçekleşen yarışmada hedef 100.000 mektup olmasına rağmen yarışmaya 522.190 rekor başvuru yapılmıştı. Yarışmada 11-14 yaş kategorisinde Yunus Ensari Orta Okulundan Ogün Tıraşçı ecdada yazdığı mektubu ile Türkiye 10’ncusu olmuştu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu yıl ise dereceye giren 100 eseri kitap haline getirdi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde şu açıklamalara yer ververmişti: “Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışması düzenledi. Gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak; tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, tarih şuurunu toplumda yerelleşmesini sağlamak, dili doğru, etkin bir şekilde kullanmasını teşvik ederek okuyan düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış konu başlıklarında “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 Bin Mektup” sloganıyla Gençlerden Ecdada Mektup Yarışmasının 3.’sü düzenlenmiştir. 27 Mart tarihi itibariyle sona eren yarışmada hedefimiz 100.000 mektup olmasına rağmen yarışmaya 522.190 rekor başvuru yapılmıştır. Yazılan mektupların değerlendirmesi için komisyonlar oluşturuldu. Komisyonlar illerde dereceye giren mektupları belirleyerek Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderdiler. Finale kalan mektuplar, Bakanlığın Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde kurulan komisyon tarafından değerlendirildi. Ve 522.190 rekor başvuru içerisinden İlçemiz Yunus Ensari Orta Okulu öğrencilerinden Ogün Traşçı ecdada yazdığı mektupla 10’ncu oldu.

Ecdada yazdığı mektubu ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Ogün Traşçı, "Gençlerden Ecdada Mektup” yarışmasında böyle bir başarı elde etiğinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

OGÜN TRAŞÇI’NIN ECDADA YAZDIĞI MEKTUBU

Tarihimin ebedi şeref ve şanı Aziz Ecdadım;

Selam olsun sizlere bir asır sonrasında yetişen torunlarınızdan. Selam olsun tarihe sığmayan, korku nedir bilmeyen, toprak deyip geçmeden bastığımız her karışı yiğit kanıyla sulayan Türk analarının doğurduğu yılmaz aslanlar! Şüphesiz şehit olarak gömülmek bu şanlı vatana şerefli bir taçtır sizlere. Bir onur bir gururdur kahraman askerlerimize. Ancak iman dolu göğsünüze, vatan sevgisiyle dolup taşan kalplerinize, mermiler karşısında dağılan bedenlerinize bir değil bin vefa borcumuz vardır. Sizler ki ölümü korkuyla değil şahadetle karşıladınız. Sizler ki şanlı bayrağımızı yerlere düşürmeden, namertçe saldıran düşmana ezdirmeden omuzlarda, göklerde; kanınız pahasına, canınız pahasına taşıdınız. Bu bayrak türküdür ecdadım. Rize'de çay, Isparta’da gül kokar. Aydın’da Zeybek, Erzurum’da Dadaş türküler. Ve bu türkü susmayacak, dalgalanacak torunlarınız yaşadıkça, vatanım bağrında kahramanlar yaşattıkça. Hep çocuktur çocuk kalacak bizim bir yanımız. Biz hep al kınalıyız. Cephelerinde koşuşturan vatanımızın çocukları gibi. Onurluyuz; yemeyip, içmeyip, yeri geldiğinde kendi bebelerine giydirmeyip "Vatanım Sağ olsun" diyen analarımız, Şerife Bacılarımız gibi. Kararlıyız; “Geldikleri gibi giderler." diyen Atamız gibi. Korkusuzuz; düşmanın üstüne süngülerle koşan Mehmedim gibi. O nasıl bir vatan aşkıdır ki birkaç saniye sonra öleceğini bile bile mermilere göğüs gerer? Ayakları geri geri değil hep ileri gider? Nasıl bir iman var sende Seyit Onbaşı? Tek başıma yapamam diye düşünmeden bedenine meydan okuyan topunla düşman gemisini sulara gömdün. En güzel örnekler sizlersiniz bizlere. Geriye mazimize dönüp şerefle, gururla doldurursunuz şu küçük yüreklerimizi. Her İstiklal Marşında, ay yıldızımız göklere yükselirken, gözlerimiz dolar ecdadım. Sizden yadigar bu marşla sizden yadigar kırmızı beyaz sevdamız. Hürriyet bağrında açan bir çiçektir Türkiye’m. Tohumlarını sizler ektiniz, can suyunu sizler verdiniz. Ve sizlere  namus sözümüzdür: Biz yeşertip, meyvelerini Türkiye'min dört bir yanına bizler dağıtacağız. Kemikleriniz sızlamayacak. Ve kalkıp baktığınızda bu cennet vatana "Bir değil bin can feda olsun. “diyeceksiniz.

Bir tarih yazılacaksa şayet yeniden, gözünüz arkada kalmasın şanlı ecdadım!

O tarihi yine senin torunların yazar.

11-14 YAŞ KATEGORİSİNDE EN BAŞARILI 10 KATILIMCI

1-BERFU BAHAR-KIRŞEHİR , 2-BİLGECAN NUMANOĞLU-VAN,  3-LATİFE ÇAKIN-UŞAK, 4-HAVVANUR ÇALIKŞKAN DÜZCE, 5-ZÜLAL ÇAKAR-KARABÜK, 6-MUSTAFA KASAP-SAKARYA, 7-GURBET GÜNDÜZ-SİİRT,  8-SÜMEYYE AKSOY-ÇORUM, 9-BEYZA NUR SÖZEN-BİLECİK, 10-OGÜN TIRAŞÇI-BİTLİS