DOĞASEVERLER DOĞAL GÜZELLİKLERE DİKKAT ÇEKİYOR

TAKİP ET

Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Dağcılık ve Doğa Severler Derneği üyeleri yaz kış demeden gezi programlarını sürdürüyor.

Belirli periyotlarla bir araya gelen Ahlatlı doğaseverler, içede yıl boyunca bir araya gelerek çeşitli aktiviteler düzenleyerek, Ahlat'ın tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Dağcılık ve Doğa Severler Derneği Başkanı Şeref Şerefoğlu, ilçede ki tarihi ve doğal güzelliklerin her mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğüne değinerek, "Derneğimiz 2017 yılı ilk doğa gezisini geçtiğimiz hafta sonu yaptık. Ahlat'ımızın tarihi ve turistik yerlerini gezip görsekte, halen daha göremediğimiz yerler var. Harabeşehir kalesinin güneyinde ki mağaranın sonuna kadar gidemesekte görmüştük. Bu kez kalenin kuzeyinde bulunan iki mağarayı gezdik. Daha sonra karga köprüsünün doğu yakasından delikli taş ve Sultan Seyit istikametine doğru ilerleyerek orada bulunan mağaraları gezerek delikli taştan geçip dilek diledik. Ardından Madavans kanyonunun doğu yakasından geçip, çok az kişinin bildiği Çalağan Köşkü'ne doğru yürüyerek köşke çıktık. Ahlat'ın tarihini ve turistik yerleri ile doğal güzelliklerini görmek isteyenlere derneğimiz yardımcı olabileceği gibi gezi programlarımıza katılabilriler" dedi.