DİN GÖREVLİLERİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

TAKİP ET

Bitlis'in Ahlat ilçesinde görev yapan din görevlileri Ahlat Belediyesi ve Ahlat Müftülüğü’nün düzenlediği ortak iftar organizasyonu ile bir araya geldi.

  Ahlat’taki bir restoranda verilen iftar yemeğine Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba, Ahlat Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban ve merkezde bulunan Cami imamları, Kur’an Kursu hocaları ve din görevlileri katıldı. 

  İftar programında bir konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, katımlarından dolayı din görevlilerine ve davetlilere teşekkür etti. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Ahlat’ta görmenin de mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çoban konuşmasını şöyle devam etti; “Ahlat İslam öncesi farklı medeniyetlerin merkezi olmuş ama 641 yılında Hz. Ömer döneminde İyaz Bin Ganem komutasındaki İslam orduları Ahlat’ı fethediyor ve o gün bu gündür Ahlat İslam aleminin önemli yerlerinde biri ve Türk İslam medeniyetinin merkezidir. Onun içinde böyle bir beldeye gelmeniz önemlidir. Daha öncede Diyanet İşleri Başkanımız gelmişti. Teşkilatınızın bütün mensuplarını Ahlat’a davet ediyoruz ve buraya bekliyoruz. Daha önceden Diyanet İşleri Başkanımızdan bir söz almıştık, bir konuşmamız olmuştu onu da tekrardan hatırlatmak gerekirse İslam aleminin ortak istifade edeceği bir kütüphanenin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ahlat’ta kurulmasını arzu etmiştik. İnşallah onu da gerçekleştiririz” dedi. 

  Daha sonra kısa bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise bir İslam beldesi olan Kubbet’ül islam olan Ahlat’ta bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, güzel bir ortamda din görevlileri ile bir arada olmalarına olanak sağlayan Ahlat Belediyesi’ne ve Ahlat Müftülüğü’ne teşekkür etti.

  Ardından Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba ve Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu birer konuşma gerçekleştirdi. İftar yemeği sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’a günün anısına Başkan Çoban ahşap işlemeleri tablo hediye ederken, Kaymakam Tekbıyıkoğlu ise Ahlat Bastonu hediye etti.