CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AHLAT TALİMATI

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malazgirt kutlamalarının Ahlat’tan başlayacağının müjdesini verdiğini söyledi. Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ile birlikte Ankara’da düzenlenen bir yemekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, gündemin Ahlat olduğunu ifade etti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, önümüzde ki yıl kutlamaların Ahlat’tan başlayacağını belirterek, “Ahlat dualı bir kent. Nereye gidersek öncelikle Ahlat ile ilgili bir yatırım ve gayret oluyor. Bunun için hepiniz dua edin. Şans demiyorum, Cenab-ı Allah’ın bir lütfudur. Belediye Başkanımız A.Mümtaz Çoban ile Ankara’da sayın Cumhurbaşkanımız ile bir araya geldik. Gündem Ahlat’tı.

Cumhurbaşkanımız “Ee Ahlat ne var ne yok” diye konuyu başlattı. Sonucunda da, bu yıl biliyorsunuz Malazgirt’te 26 Ağustos’ta düzenlenen Malazgirt kutlamalarına Cumhurbaşkanımız geldi. Ondan önce Bilal bey kardeşimiz buraya geldi ve Ahlat’ta misafir oldu. Ahlat’ı görenler bu işin Ahlat’tan başladığını zaten biliyorlar ve ona kanaatlerini pekiştirdiler. Cumhurbaşkanımız bundan sonra kutlamaların büyük bir ihtimalle 25 Ağustos’ta Ahlat’tan başlamasını, önce Ahlat’ı görerek, hatta belki bir gece burada konaklama yapılıp ertesi gün Malazgirt’e geçilmesini önereceğini ve bundan sonra bu kutlamaların merkezinin Ahlat olacağının müjdesini verdi. Bu nasip meselesidir. Yani bütün Türkiye’nin Çanakkale gibi hatta Türkiye dışından gelenlerin de burayı gelip görmesi sadece ekonomik olarak değil, bizim değerimizi görmeleri çok çok daha güzel olacak. İlk etapta hemen talimat verildi. Bizlerde görüştük. Karayolları hemen Malazgirt yolunu hızla yapmaya başladı. İnşallah bu kutlamalar Ahlat’ı daha öne çıkaracak ve gelişmesine yardımcı olacaktır. Dünya kültürüne de zaten bu kültürün bir parçası ve Anadolu’ya Türk-İslam medeniyetinin girdiği bu kapının çok kişiler tarafından görülmeyip, bilinmemesin de sonu olacak. Hayırlı olsun” dedi.