BAHARIN MÜJDECİSİ ÇAĞLA CEP YAKIYOR

TAKİP ET

Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde bahar meyvelerinin ilki olan çağla, tezgâhlarda yerini almaya başladı. Ahlat'ta halk arasında çakkala olarak bilinen çağla, ilçedeki manavların tezgahlarını süslemeye başlarken, fiyatı ise cep yakıyor. Ahlat'ta manav işleten esnaflardan Adem Gültaç, mevsimsel meyvelerin tezgahları süslemesiyle birlikte ilk fiyatlarının biraz pahalı olduğunu, ürünün ikinci kez tezgahlara düşmesiyle birlikte ucuzlayacağını söyledi.

Gültaç, çağlanın kilosunu 7 TL'den satışa sunduklarını ifade ederek, vatandaşların ise fiyatı pahalı bulmalarından dolayı ancak tadımlık alabildiklerini söyledi. Gültaç, çağlanın ömrünün kısa olması ve fiyatının fazla olmasının satışlarda düşüşün başlıca nedenleri arasında olduğunu belirterek: "Bahar ile birlikte çağla da tezgâhlarımızdaki yerini almaya başladı. Çağlanın kısa süre sonra tezgâhlardan kalkacak olması müşterinin ilgisini çekiyor" dedi.

Vatandaşlar ise, bu meyveyi ancak pahalı olduğu için tadımlık olarak aldıklarını ifade ederek, çağlanın ekşi mayhoş bir tadı olduğu için, tuz ile yenildiği zaman daha güzel bir lezzeti olduğunu belirttiler.