ARAKAN KATLİAMINA AHLAT'TAN TEPKİ

TAKİP ET

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar Arakan’da Müslümanlara yönelik yapılan katliama tepki gösterdi. Cuma namazının ardından Akkoyunlu Camii önünde toplanan vatandaşlar, buradan sloganlarla şehir merkezine kadar yürüdü. Bir araya gelen yaklaşık 30-40 kişi ellerinde ki Türk bayraklarıyla, tekbirler eşliğinde yürüdüler.

  Yürüyüşün ardından hal önünde toplanan kalabalık adına basın açıklaması yapan Gökhan Karageyik isimli vatandaş, “Değerli kardeşlerim ve abilerim. Bugün burada toplanışımızın sebebi hepinizce biliniyor aslında. Fakat bir kez daha ifade etmekte fayda vardır. Bilindiği gibi bugün yeryüzünün her yerinde Müslümanlar zillet, perişanlık ve zulüm içinde yaşamaktadırlar. Bilinmesi lazım gelir ki, biz Müslümanlar olarak yaşadığımız her sorunun en temel kaynağı iman buhranıdır. İnancımızı yaşayacak bir zemin bir alan oluşturmaya gayret etmeli, yardımı ise sadece Allah'tan beklemeliyiz.  Bugün başta Arakan olmak üzere dünyanın her yerinde Müslümanlar zulüm altında yaşıyorlar. Küfrün topyekün imha hedefinde  Müslümanlar ve inançları bulunmaktadır. Irzı namusu çiğnenen kardeşlerimize karşı ise bizler ne yazık ki bir araya gelip de ilmi ve siyasi mücadele veremiyoruz. Allah bize yardım etsin ve bizi affetsin. Değerli kardeşlerim, biz Müslümanlar olarak kendimize gelmedikçe, inancımızın gereğini yerine getirmedikçe, farklılıkları kardeşliğimizin önüne geçirdikçe bu durum böyle sürüp gidecek maalesef. Çünkü bir toplum değişmeyi istemedikçe, değişmedikçe Allah'ta o toplum hakkında hükmünü değiştirmez. Allah başta Arakanlı kardeşlerimiz olmak üzere, dünyada zulüm altında olan bütün kardeşlerimize yardım etsin. Bizi hakkı ve adaleti arayan bir topluluk haline getirsin. Bizleri kardeşlerimize yardımcı kılsın. Duamız odur ki, inşallah Allah İslam davasına gönül verenlerin kalplerini bir araya getirsin ve birbirine ısındırsın inşallah. Demek ki bugün bizim zulüm görmemizin asıl sebebi; en az ezici emperyalist ve sömürücü kapitalizm kadar bizim Allah var dememize rağmen o görmüyormuş gibi yaşamamızdır. Allah'tan korkmayışımızdır. Güven veren dürüst ve ahlaklı bir toplum olamayışımızdır. Eğer başta Arakan olmak üzere bu zulme son verilmesini istiyorsak, Rabbimizin dualarımızı kabul etmesini istiyor ve bize yardım etmesini niyaz ediyorsak, o vakit çok çalışmalı, dinimizi öğrenip öğrendiklerimizle amel etmeli, kalplerimizi Allah a teslim etmeliyiz. Sonrasında ise bu emperyalist ve kapitalist güçlere karşı var olan gücümüzle mücadele etmeli, onların sülük gibi kan emmelerini engellemeliyiz” dedi.

  Basın açıklamasının ardından Arakan’da ki Müslümanlar için yapılan dualarla birlikte düzenlenen tepki yürüyüşü sona erdi.