ANKARA'DA "AHLAT GECESİ" DÜZENLENDİ

TAKİP ET

Ankara'da faaliyet gösteren, Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Ahlat Gecesi” renkli görüntülere sahne oldu.

Ankara Hilton Garden INN Otelde 25 Şubat'ta düzenlenen “Ahlat Gecesi”ne çok sayıda bürokrat, siyasetçi ve Ahlatlı’lar katıldı. Program açılış kokteyli ve fotoğraf sergisi ile başladı. Gecede AKEV Genel Başkanı Sadık Şerefoğlu konuklarla bizzat ilgilendi. 
Program tüm şehitlerimiz için İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu okunmasıyla başlayarak, AKEV’in faaliyetleri ve Ahlat’ın Tanıtım Filmi gösterisiyle devam etti.

Daha sonra AKEV’in faaliyetleri ile ilgili konuşma yapan AKEV Başkanı Sadık Şerefoğlu, düzenlenen gecenin amacının Ahlat'ı daha etkin tanıtmak, Ahlat ruhunu iyi anlayıp gelecek için neler yapabileceğini anlatmak olduğunu ifade etti.

Başkan şerefoğlu, "Tarihi geçmişi çok zengin olan Ahlatın bugün hak ettiği noktada olmadığını bu konuda plan ve çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Biz AKEV olarak kültürel ve eğitim konularında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bazı sosyal etkinlikler yaparak Ahlatlı'ları bir araya getirip kaynaştırma, birlik olma, kültürel değerleri yaşatıp gençlere aşılama, gelecek kuşaklara aktarılması konusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Öğrencilere burs vererek üniversite eğitimlerini yapmalarına yardımcı olmaktayız. Bu yıl 96. öğrenciye burs vermekteyiz. Ahlat’ta Kız Öğrenci Yurdunu işleterek 60. öğrencinin de yurt ihtiyacını karşılamaktayız. Geleceğimizin teminatı olan gençleri yetiştirmek için imkânlarımız dâhilinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ahlat, tarihi dokularıyla zenginlikleri olan bir ilçemiz, Ahlat demek Türkiye demektir. 1071 Malazgirt zaferimizden sonra Ahlat’ta yerleşik olan Türkler Anadolu’ya yayılarak Sivas, Kayseri, Konya’ dan Söğüt’e kadar gerek topraklarını genişletmiş ve Dünya’ nın hükümdarı olan Osmanlı İmparatorluğu’na dönüşmüşlerdir. Bu gücün başlangıç noktası Ahlat'tır. Yani Ahlat demek Türkiye demek oluyor. Türklerin Anadolu’ya giriş kapısı Türkiye’nin tapusudur Ahlat. Ahlat'ın öneminin anlaşılması, bu kültürün yaşatılıp, yalnızca Türkiye’de değil dünya yüzeyinde etkin ve tanınır olmasını gerçekleştirmek için biz AKEV olarak bu geceyi ve buna benzer etkinlikleri yaparak gücümüzü yeniden dünya üzerinde etkin hale getirmek, birlik ve beraberliğimizi sağlamak Türkiye’mizi güçlü kılmak için bütün çabalarımızı göstermekteyiz. Tarihte olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek güçlü bir ülke, etkin bir toplum yaratma çabaları doğrultusunda çalışmaya devam ederken planlı, geleceğe yönelik adımlarımızı hep birlikte aldığımız kararlarla yapmanın ve yürütmenin çabaları içerisindeyiz. Buradaki bu coşkuyu, heyecanı görüyorum. Hepimiz istekliyiz, bu katılım beni heyecanlandırdı. Geleceğimiz için el ele birlik içerisinde yürümek dileğiyle tekrar hepinize hoş geldiniz diyor, eğlenceli bir gece geçirmenizi temenni ederek hepinizi sevgiyle ve saygıyla tekrar selamlıyorum" dedi.

Daha sonra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit bir konuşma yaptı. Ardından Ahlat’ın mahalli sanatçılardan Ömer Yusuf Nergiz ve Mustafa Akarsu tarafından verilen konser renkli geçerken, Anadolu Folklor Turizm ve Dayanışma Vakfının Anonim Folklor gösterisi ile devam eden program son olarak sevilen sanatçı Sevcan Orhan’ın sahne almasıyla sona erdi.

Medya ve basınında ilgi gösterdiği geceyle ilgili AKEV'den yapılan yazılı açıklamada ise, "1992 yılında birçok hemşehrimizin katılımıyla kuruluşu gerçekleştirilen AKEV, Ahlat’ın tanıtımı ve geliştirilmesinin yanı sıra birçok görevi de başarıyla sürdürmektedir. Kurulduğu günden bugüne kadar bu yıl mezun olacaklarla birlikte yaklaşık 620’ye aşkın kişiye burs vermiş olan vakfımız, her yıl 90’ın üzerinde yeni öğrenciye burs vermeye devam etmektedir. Maddi kaynaklarının büyük bir bölümünü Ahlatlı sanayiciler ile hayırseverlerin bağış ve destekleriyle oluşturan vakıf daha çok gençlerimize destek verebilmek için her yıl çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemektedir.

Ankara Hilton Garden INN Otelde düzenlenen geleneksel Ahlat Gecesine 750’in üzerinde kişi katılmış, gecede katkı amaçlı olarak yaptırılan 1x1.5 boyundaki Özel Çini işlemeli Tabloda açık arttırma ile satışa sunulmuştur.

Düzenlenen Ahlat Gecesine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Devlet Eski Bakanı Edip Safder Gaydalı, Bursa Milletvekili Müfit Aydın, Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, CHP Genel Başkan Yrd.Tekin Bingöl,Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ÖZKA Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Kanık, Peker Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Peker, Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Eski Yargıtay Üyesi AKEV Kurucu Başkanı Ahmet Köksal, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal, Adalet Bakanlığı Strateji Başkanı Alpaslan Azapağası, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Yurt Dışı Türkleri ve Akraba Topluluğu Kültür ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Murat Gürbüz, Ankara 1.Sınıf Emniyet Müdürü Nedim Burak Bildirici, EPDK Bşk.Yrd. Hamdi Bildirici, çeşitli üniversitenin öğretim üyeleri, bürokratlar, yargı mensupları, İzmir, İstanbul, Manisa, Van, Kocaeli, ve Antalya, Ahlat Dernek Başkan ve yöneticileri, Manisa Turgutlu ve Oğuzboyları ile Yörük Türkmen Derneği Başkanı ile siyasi parti temsilcilerinden oluşan geceye yaklaşık 750 kişi katıldı.