Akşener, yerel seçimlerde işbirliği iddialarını cevaplandırdı: "Kılıçdaroğlu ile hiçbir irtibatım olmadı"

TAKİP ET

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, bayanlarla sabah kahvaltısında bir araya gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kesinlikle Kemal Kılıçdaroğlu ile bir irtibatının olmadığını söyledi. 

Parti çalışmalarına Ahlat’tan start veren Akşener, bugün Kemer restorantta bayanlarla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Akşener, yerel seçimlerle ilgili işbirliği için bugünden bir şeyler söylemenin mümkün olmadığını belirterek,

  “Bir kere kesinlikle sayın Kılıçtaroğlu ile ne dolaylı, ne dolaysız, ne telefonla, ne arada birileriyle hiçbir irtibatım olmadı bugüne kadar. Sadece daha İyi Partiyi kurmadan evvel referandumdan önce Ramazan ayında oda kamuya açık yani diğer başka arkadaşlarımızın da yanımızda olduğu özel olmayan bir iftar ettik. Nezaket yani referanduma çok çalıştığımız için bir nezaket iftarı yaptık. Onun iki genel başkan yardımcısı vardı. Benim yanımda iki milletvekili arkadaşım vardı. Yani toplamında 6 kişinin iftar ettiği bir alanda gizlilik olur mu? Olmaz. Onun dışında bir daha hiç karşılaşmadık, hiç telefonlaşmadık. Hiç arada da gelen giden olmadı. Şimdi bunları neden söyledim. Kesinlikle böyle bir iddia yalandır. Ama dün siz bana bir soru sordunuz dediniz ki yerel seçimlerde çeşitli yani sadece CHP’yi kast etmediğinizi biliyorum Saadet Partisi var, Demokrat Parti var hepimiz hayıra çalıştık. Böyle bir işbirliği söz konusu olabilir mi dediniz bende bugünden böyle bir şeye evet veya hayır demek mümkün değil yani günü geldiğinde insanlar bir biriyle konuşur dedim. Bu kadar açık söyledi. Ve eğer o sorudan benim verdiğim bu cevaptan sayın Acır böyle bir kanaate varmışsa yani bunun kabul edilir yönü yok. Ama kesin bilgi olduğunu iddia etmiş. O zaman o kesin bilgiyi kendisine getirenle bir gazeteciden bilgi sahibini öğrenmek, doğru bir haber kaynağını öğrenmek gibi bir talebim olamaz. Ama o bilgi kaynağını doğru kontrol etmesi lazım. Demek ki manupülatif bir bilgi kaynağıymış bu arkadaş. Dolayısıyla kesinlikle böyle bir şeye yani daha biz bir haftalık partisiyiz. Bu hesapları yapacak zamanımız yok. Partimiz kuruldu yaylım ateşine, meydan dayağına tutuldu. Biz geldik Ahlat’ta dünden beri beraberiz ve bütün TV programlarında önce iyi partinin güneş amblemi sonra iyi ismi arkasından tutar mı tutmaz mı ben zaten akşam arkadaşlarla uzun sürdü görüşmelerimiz. TV’ye zap yaptım her bir kanalda İyi Parti konuşuluyor ama en ilginçte araştırma yapmış olan araştırma sahipleri. Yani şirket sahipleri vallahi psikiyatrist tavsiye ediyorum. O kadar sinirli, asabi tavır olabilir mi. Ağız burun kayıyor hepsinde. Çok düşük bulabilir, bize hiç şans vermeyebilir ben bunların hepsine saygıyla karşılıyorum ama asabiyetle kavga eder gibi küçümseyerek ve şahsımı hedef alarak bizzati konuşarak hayret içinde kaldım. Dolayısıyla her gün bizim reklamımızı bu arkadaşlar yapıyor. Günün sonunda Allah onlardan razı olsun. Çok teşekkür ederim. Müthiş bir duyuru yapıyorlar. Bizde nasıl olsa yer bulamıyoruz bari kötü propaganda üzerinden reklamımız oluyor.  

AKŞENER, “İLÇENİN YARISI HEMŞERİSİ OLDUĞUMU DUYMAMIŞ”

Akşener, “Bakın küçük bir yer burası ilçenin yarısı benim buranın hemşerisi olduğumu duymamış. Şimdiden sonra duyacak. İnşallah yine iyi şeyler konuşalım. Sizin sayenizde Ahlat’a bundan sonra yerli ve yabancı turist gelir. Kadınlarla yaptığımız kahvaltıda kiminin kocası işsiz, kimini oğlu işsiz, kiminin kızı işsiz inşallah burada iş imkanları ortaya çıkar. Benim ve sizin ortak katkısı olarak Ahlat’ın kalkınmasında faydamız olur diye düşünüyorum” dedi.