AHLAT'TA ÇANAKKALE RUHU YAŞATILMALI

TAKİP ET

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN UYSAL: "HER ÖĞRENCİMİZ NASIL ÇANAKKALE'YE GÖTÜRÜLÜYORSA BURAYA DA HER ÖĞRENCİMİZİN GETİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM".

AK PARTİ ESKİ AĞRI MİLLETVEKİLİ EKREM ÇELEBİ; "“BİZ BU TOPRAKLARI DEDELERİMİZDEN GEÇİCİ OLARAK MİRAS ALMADIK. KIYAMETE KADAR KORUMAK İÇİN MİRAS ALDIK”

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VEDAT DEMİRÖZ; AHLAT CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİ VE KORUMASI ALTINDADIR"

 

Hafta Sonu ilçemizi ziyaret eden Ak Parti Milletvekilleri ilçemize olan hayranlıklarını bir kez daha vurguladı.

Ziyarete gelenlerden Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ise ; "Öğrencilerimiz  nasıl Çanakkale'ye götürülüyorsa Ahlat'a da her öğrencimizin getirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi

Ak Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ise; özellikle Van gölünün bu bölgede olması ve Selçuklu mihmandarlığının da bu bölgede görev yapması nedeniyle Ahlat'ın bundan sonra da çok gelişeceğinin altını çizdi.Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ise; Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nın UNESCO Dünya miras listesinde yedek beklediğini, ayrıca Ahlat'ın Cumhurbaşkanlığı himayesi ve koruması altında olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Hafta sonu Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban'ın misafir olarak ilçemize gelen Ak Parti Genel başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekilimiz Vedat Demiröz, Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Ak Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Tatvan ve Adilcevaz Belediye Başkanları, İl ve ilçe Ak Parti Teşkilatları, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban tarafından ilçemizin tarihi miraslarından  Selçuklu Mezarlığında ecdadımızın kabirleri ziyaret edildi.

Misafirler ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi önemini de sık sık gündeme getirdiler.

Ahlat Selçuklu Mezarlığında gazetemize kısa bir değerlendirme yapan Ak Parti Milletvekilleri hem buraları görmek hemde Bitlis'te STKlarla görüşmek üzere geldiklerini belirtti.

 

DEMİRÖZ; “AHLAT CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİ VE KORUMASI ALTINDADADIR

Selçuklu Mezarlığında kısa bir değerlendirme yapan Ak Parti genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz: "Her zaman Ahlat'a geldiğimizde ziyaret ettiğimiz gibi bu günde Belediye Başkanlarımız il ve lçe başkanlarımızla birlikte Selçuklu Mezarlığını ziyaret ettik.  Ayrıca iki değerli misafirimiz de var. Karabük Milletvekilimiz Burhanettin Uysal ve Ağrı Milletvekilimiz Ekrem Çelebi bey. Misafirlerimiz hem buraları görmek hemde  STKlarla görüşmek üzere geldiler.Misafirlerimize ve sizlere teşekkür ederim. Ayrıca Ahlat Selçuklu Mezarlığı UNESCO Dünya miras listesinde yedek bekliyor. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı himayesi, koruması altındadır."

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN UYSAL: "HER ÖĞRENCİMİZ NASIL ÇANAKKALE'YE GÖTÜRÜLÜYORSA BURAYA DA HER ÖĞRENCİMİZİN GETİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM".

Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ise yaptığı açıklama da, Bitlis'e gelip de Ahlat'ı görmemenin mümkün olmadığını vurgulayarak: ""Türk toplumunun bu günkü varlığı buralardan geçmiştir. Eğer Anadolu bize vatan yapıldıysa,  bu gün burada mezar taşları olan ecdadımızın sayesinde yapılmıştır. Anadolu'daki her Türk evladının buraya gelip bu ecdadı ziyaret etmesini, burayı bir kuruluş bir kapı olarak görülmesi ve bunların daha çok tarih kitaplarında yer alması, öğrencilerimize öğretmenlerimize öğretilmesi, bu günkü ekonomik düzeyimiz ile de bağlantılı olarak her öğrencimiz nasıl Çanakkale'ye götürülüyorsa buraya da her öğrencimiz getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.  Buranın  şimdiye kadar korunmasına katkı veren herkese şükranlarımı arz ediyorum.   İnşallah az önce zikrettiğimiz konular bir an önce fiiliyata dökülür" dedi.

 -AK PARTİ ESKİ AĞRI MİLLETVEKİLİ EKREM ÇELEBİ; "ÖZELLİKLE VAN GÖLÜMÜZÜN BU BÖLGEDE OLMASI VE SELÇUKLU MİHMANDARLIĞININDA BU BÖLGEDE GÖREV YAPMASI NEDENİYLE AHLAT BUNDAN SONRA DA ÇOK GELİŞECEKTİR."

- “BİZ BU TOPRAKLARI DEDELERİMİZDEN GEÇİCİ OLARAK MİRAS ALMADIK. KIYAMETE KADAR KORUMAK İÇİN MİRAS ALDIK”

Ak Parti Eski Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi: "Özellikle Doğu Anadolu'da Ahlat denilince ilk akla Müslüman Türklerin bu bölgeye gelişi, Selçukluların bu bölgede hakimiyetinin simgesi olan bir ilçemiz önümüze çıkıyor. İlçeden ziyade bir bölge olarak çıkıyor.  Bu bölgenin özellikle Ahlat'ın hele hele tanınımını hem de son yıllardaki Türki Cumhuriyetlerle birlikte Dünyada ki Müslümanlara atılan iftiraların ve bu bölgelerdeki hakimiyetimizin de özellikle tarihi eserler açısından da korunması bizi çok mutlu ediyor. Burayı belki benim sekizinci kez ziyaretim oldu. Benim açımdan da çok mutluluk verici bir değerdir. Ayrıca Belediye Başkanımız da kendi projelerini anlattı bize. Gerçekten projeler hayata geçirildiğinde Ahlat'a bakış açıları çok daha değişecektir,daha farklı olacaktır. Ama mutlak surette iç ve dış turizmin buraya gelmesi lazımdır. Çünkü buradaki ekonomik göstergelerin tarihi eserlerin yanı ısıra birde burada çok güzel bir doğa güzellikleri var.  Özellikle Van Gölümüzün bu bölgede olması ve Selçuklu Mihmandarlığının da bu bölgede görev yapması nedeniyle Ahlat bundan sonra da çok gelişecektir. Bizde bugün Ahlatlılara burada misafir olmaktan dolayı mutluyuz" dedi.

Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ise, ilçemize gelen ve önemli değerlendirmelerde bulunan misafirlere teşekkür ederek, günün anısına misafir Milletvekillerine ilçemizin el sanatlarından Ahlat bastonu takdim etti.