AHLAT'TA 19 MAYIS COŞKUSU

TAKİP ET

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen 19 Mayıs kutlamaları renkli görüntülere sahne olurken, gençler bayraklarıyla birlikte kilometrelerce yürüdü.

Ahlat'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97.yıldönümü coşkuyla kutlandı. Program sabah saaatlerinde Abdurrahman Gazi Türbesi önünden başlayarak, yukarı çarşı meydanına kadar süren gençlik yürüyüşüyle başladı. Dev bayrak eşliğinde tören alanına kadar yürüyen gençler, çarşı meydanında düzenlenen kutlama alanına ise mehter marşlarıyla girdi. Halkın büyük ilgi gösterdiği kutlamalarda davul, zurna eşliğinde halay çekildi. Kurum amirleri, vatandaşlar ve gençlerin el ele kol kola çektiği halaylar ise büyük beğeni topladı.

  Çarşı meydanında devam eden kutlama programında Tekvando gösterileri büyük beğeni ile izlenirken, oldukça çekişmeli geçen güreş müsabakaları ise büyük ilgi gördü. Daha sonra lise folklör  götserileri düzenirken, vatandaşlar ve kurum amirleri ise folklör ekibiyle birlikte halay çekti.

  Programın ardından 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında 1.ve 2. TEOG sınavı sonuçlarına göre ilçede ki okullarda okuyan 8.sınıf öğrencilerinden 120 sorudan 100 ve üzeri net yapan 100 öğrenciye bisiklet dağıtımı yapılırken, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde dereceye giren sporculara ise protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

  Düzenlenen ödül töreninin ardından "Sağlık için pedal çeviriyorum" etkinliği kapsamında şehir içinde yapılan bisiklet turu sonrasında kutlama programı sona erdi.