AHLAT'TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

TAKİP ET

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül ve Belediye Başkan Vekili Güven Gültay öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül yaptı.

Kaymakam Akgül 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutlayarak; “ Başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere bu güzel vatanımızı bizlere emanet eden kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

  Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak, Cumhuriyetin Doğuşu adlı gösteri yapıldı.  Daha sonra 29 Ekim etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

  Halk oyunları gösterisinden sonra öğrenciler tarafından yapılan Cumhuriyet Şöleni adlı gösteri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

  Ahlat’ta ki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94.yıldönümü kutlama töreni toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle birlikte sona erdi.

  Düzenlenen kutlama programına Ahlat Cumhuriyet Başsavcısı Selim Karakaş, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.