AHLAT'TA 24 KASIM KUTLAMASI

TAKİP ET

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi. Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Ertuğrul Gazi konferans salonunda düzenlenen program resim sergisinin açılışı ile başladı.  Serginin gezilmesinin ardından program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ile devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden yaptı.

  Özden Konuşmasında, “Atatürk’ün Millet mektepleri Başöğretmenliğini kabulü nedeniyle, senede bir günde olsa öğretmenler olarak 24 Kasımlarda hatırlanmanın ve böylesine onurlu ve güzide bir mesleğin üyesi olmanın verdiği mutlulukla, Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anar, tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutlar sizleri saygı ve sevgilerimle selamlarıyorym.

Yurdumuzun her köşesinde en zor şartlarda bile görev yapan, öğretmenlerimizin geleceğimizin hazırlanmasında gösterdiği gayret ve üstün görev anlayışı takdire şayandır. Üstün görev bilinci ile çalışan, bilginin güneşini, sıcaklığını hissettiren bu anlayışla hizmet veren çok değerli meslektaşlarıma teşekkür eder, bu uğurda canlarını veren şehit öğretmenlerimizi sizlerin huzurunda rahmet ve saygı ile anar ve mesleğe hizmeti geçen emekli öğretmenlerimize şükran duygularımı sunarım.Mesleğinin gereğini yerine getiren öğretmenlerimizin hakkının hiçbir şekilde ödenemeyeceği ve çalışmalarının maddi değerlerle karşılanmasının mümkün bulunmadığı, bilinci ile öğretmenlik mesleğinin ve meslek mensuplarının yılda bir kez de olsa hatırlanması güzel bir duygudur.

Değerli öğretmen arkadaşlarım; Bilgi toplumunun temelini, bilginin kaynağını, bilimsel düşünce ve bilişim teknolojisi oluşturmaktadır. Dünyamızda hızlı bir değişimin yaşandığı bu dönemde, Ülkemizin de bu değişimden etkilenmemesi mümkün değildir. Bilim ve teknolojinin sınır tanımadığı bu çağda günümüzde elde edilen bilgiler hızla eskimekte ve yeni bilgiler üretilmektedir. Günümüz bilgilerinin iletilmesinde gelişen teknoloji sayesinde toplumun bütün kesimini düşünmeye, paylaşmaya ve topluma yararlı bir konumda etkin kılabilme çalışılmaları hızla sürdürülmektedir. Bizler bu hıza ayak uydurmamız ve öğrencilerimizi bu anlayışla sistemin içerisinde yerlerini almaları için gecemizi gündüzümüze katmamız ve kısır döngülerden kurtulmamız gerekir. Ülkemiz insanının geleceğini hazırlamak gibi önemli bir sorumluluğu üslenen bir topluluk olarak bizler, Milli çıkarlarımız doğrultusunda, yurt ve insan gerçeğine dayanan, çağın değişimlerine uygun, toplumumuzun ihtiyaçlarını  dikkate alan bir anlayışla, eğitim sistemimizi akılcı, gerçekçi, doğru ve hızlı çözümler üreterek tek vücut olarak, kaynaşmamız ve aynı ülkü doğrultusunda ilerlememiz gerekmektedir.

Böylesine önemli bir misyonu üstlenen topluluk olarak biz öğretmenler; toplumdaki huzursuzluklar, problemler ve olaylara karşı kendimizi korumak için bahçe duvarlarımızı yükseltmek yerine, bulunduğumuz çevreyi yaşanabilir bir konuma getirmenin mücadelesi içerisinde bulunmalıyız. Bu anlayışla ülkemiz insanının her bir ferdinin değerli olduğunu asla unutmayıp, bu bilinçle hareket etmeliyiz. Unutulmamalıdır ki bakıldığında salyangozlar iğrenti verir; ancak nadir de olsa içlerinden bazıları dünyanın en değerli mücevherleri olan incileri üretirler. Bu noktadan hareketle her bir öğrencimizin ayrı bir değer olduğu ve farklı zenginliklere sahip olduğu gerçeği ile onların var olan gizli güçlerini ortaya çıkarmak için gayret göstermeliyiz. Asla unutulmaması gereken çok ama çok önemli bir husus da her bir öğrencimizin kendi çocuğumuz olduğu gerçeği ve bilinci ile hareket etmemiz gerektiğidir.

Geleneksel düşünce ve değerlerin, alışkanlıkların değiştirilmesinin kolay olmadığını bilerek, bir gün geriye doğru baktığımızda gücümüz olduğu halde, bilerek yapmadıklarımız için pişmanlık duymayalım, aldığımız bu büyük sorumluluğu yerine getirmenin gayreti içinde, öğrencilerimize sevgiyle yaklaşalım, sevginin aşamayacağı güç olmadığını bilerek, daima dostluğa yatırım yapalım.

İlçemizde eğitim adına çocuklarımızı, gençlerimizi daha nitelikli eğitim veren üst öğretim programlarına yerleştirmek, temel kabiliyetleri ve topluma uyum becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmek gibi çok büyük hedeflerimiz vardır. Bu hedeflere ulaşmakta en büyük gayreti biz göstereceğiz ve en büyük fedakârlığı her zamanki gibi öğretmenler olarak yine biz yapacağız. Kazanılması gereken asıl büyük servet, erdem ve bilgeliktir. Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin ve teçhiz etmeli ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu şerefi taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir

Yurdumuzun her karış toprağında engin bir vatanseverlikle özveri ve sabırla görev yapan öğretmenlerimizin bazı sıkıntıları, çıkmazları da olsa mesleğin kutsiyetinden ve çalışma azmimizden asla taviz vermemeliyiz. Özellikle ülkemizin içinde ve dışında kümelenen şer odakları  dikkate alındığında yükümüzün ne kadar ağır olduğunun farkında olarak , ülkemizin birliği ve geleceği için ışık kaynağı olma yolunda gayret gösterelim ki geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı milli ve manevi değerleri ile yoğrulmuş  bir nesil olarak geleceğin güçlü Türkiye’sinde yer almalarını sağlayalım. Bizler ki ; milli birlik, beraberlik ve vatan savunması noktasındaki  milli ruhumuzu 15 temmuz ve sonrasında milli bir çizgide ve davranış içerisinde hep birlikte sergiledik ve sergilemeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Değerli arkadaşlar planın ve disiplinin olmadığı bir ortamda, başarıdan söz etmenin mümkün olmadığı bilinci ile, yaşam biçimimizi bu yönde şekillendirmeye, gayret gösterip, Başöğretmen Atatürk’ün bizlere emaneti olan Tür milletine lâyık olma yolunda, aldığımız meşaleyi gelecek kuşaklara taşımanın gayreti ve geleceğimizin aydınlık olması dileğiyle; öğretmenler günümüzü kutlar, ebediyete intikal eden başöğretmen Atatürk ve rahmetli öğretmenlerimizi saygı ile anar, siz değerli meslektaşlarıma, başarı, sağlık ve mutluluk dileklerimi sunar en kötü günümüz hep böyle olsun “dedi.

  Ardından program öğretmenler günüyle ilgili hazırlanan slayt sunumu, oratoryo ve skeç gösterileriyle devam etti. Öğrencilerden oluşan koro izleyenlerden bol bol alkış alırken, müzik öğretmenlerinden Neslihan Yıldız’ın söylediği bir birinden güzel türküler ise salondakilere oldukça güzel anlar yaşattı.

  Ardından göreve yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Program 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece alan öğretmen ve öğrenciler ile emekli öğretmenlere protokol tarafından ödülleri verildi.

  Program sonunda kısa bir konuşma yapan Kaymakam Akgül, Başkan Çoban ve Cumhuriyet Savcısı Durmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

  Kutlama programı toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle birlikte sona erdi.

  Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Savcısı Sedat Durmaz, Ahlat Asliye Ceza Hakimi Rafet Burak Köksal, Jandarma Binbaşı İlçe Jandarma Komutanı A.Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.