AHLAT'IN İLK TANTUNİ SALONU AÇILDI

TAKİP ET

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bayan girişimci Canan Akçelik tarafından ilçenin ilk tantuni salonu açıldı.  Ahlat İlçe Kaymakamlığı Proje Ofisince hazırlanan ve KOSGEB tarafından kabul gören “Kısmet Tantuni” salonunun açılış törenine Ahlat ilçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, bazı kurum amirleri ve muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

  Açılış öncesinde bir konuşma yapan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, “Bugün burada 67’inci iş yeri projemizin açılışını yapıyoruz. Hakikaten gurur duyduğum işlerimizden bir tanesi de budur. Canan hanım ADEM’de de çok uzun süre aşçılık yaptı. Bu aşçılığı yapıyordu ama ticarethanesinde de bu işi yapabileceğini düşündü. İlçemizin lezzetlerin içerisine de bir ekleme ve katkı olur. Kısmet Tantuni salonunu açmak için bir aradayız. İlçemize, kendilerine, ailesine lezzet severlere hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

  İş yerinin açılışının ardından Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve açılışa katılanlara yemek ve tatlı ikramında bulunuldu. İş yeri hakkında Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve beraberindekilere bilgi veren Akçelik, açılışa katılanlara teşekkür etti.

  Açılışa katılan kurum amirleri ve vatandaşlar ise oldukça leziz hazırlanan tantuni çeşitlerini beğenerek tattıklarını ifade ederek, bol kazançlar temennisinde bulundular.

  İşletme sahibi Canan Akçelik ise, ilçenin ilk bayan tantunicisi olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek, ”Öncelikle iş yerimi açmamda katkı ve desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu ve Proje Koordinasyon Bürosuna, Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Mesut Şeker ile KOSGEB yetkililerine teşekkür ediyorum. İlçemizde bulunmayan bir lezzet olan tantuni salonu açtım. Tavuklu ve etli tantuni çeşitlerimiz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra tatlı çeşitlerimizde var. Açılışımızla birlikte oldukça güzel tepkiler almaya başladık. Açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.