AHLAT GENÇLİK KAMPI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SONUÇLANDI

TAKİP ET

Bitlis Valiliği İl Özel İdaresi tarafından, Ahlat ilçesi sınırları içinde yeni bir gençlik kampı tasarımının yapılması amacıyla açılan serbest, ulusal mimari proje yarışması sonuçlandı. Yapılacak olan Gençlik Kampı ile artık Türkiye'nin her yerinden nasıl Çanakkale ziyaret ediliyorsa, Ahlat'ta da geziler düzenlenecek. Böylece ülkemizin her köşesinden öğrencilerin ve özellikle gençlerin Ahlat’a gelip kamp yapmalarını sağlanacak. Gençlik Kampı, bu bölgenin gençlerinin de gelerek kaynaşmaların yaşanacağı çok hareketli ve canlandırılmış bir Ahlat projesi olarak görülüyor.

1. Ödül, Ahlat Gençlik Kampı Mimari Proje Yarışması Mimari Tasarım raporu ise özetle şu şekilde; “Ahlat Gençlik Kampı tasarım alanı; güney yönünde Van Gölü, batı yönünde stadyum, kuzey ve doğu yönlerinde ise konut dokusu ile çevrelenmektedir. Yarışma alanının Ağrı-Bitlis Karayolunun kuzeyinde kalan parçasında konaklama, eğitim-kültür tesislerinin, rekreatif ve spor amaçlı kullanımlara yönelik olarak açık alan düzenlemelerinin yer alması beklenmektedir. Bu alan dere ıslah çalışması kapsamında üretilmiş olan kanallar tarafından 3 parçaya ayrılmaktadır. Özetle, alanın geneli ile farklı kotlarda ilişki kurması planlanan iskele yapı, salt konaklama için kullanılan bir tipoloji yerine farklı kullanıcı tiplerinin bir araya gelebileceği sosyal ve dinamik yapı önerisi getirmektedir.

Yarışma sonucu 1. Ödülün proje ekibi Cihan Sevindik (Mimar), Akın Akay Akıncı (İnşaat Mühendisi), Danışmanlar Zeynep Canan Sevindi, Yüksek Mimar, Yardımcılar Ezgi Atalayın (Mimar), Aykut İğdeli (Öğrenci), Cebrail Asnuk (Öğrenci), Abdullah Ekinci  (Öğrenci), Mehmet Mutlutür  (Öğrenci) ve Ece Enhoş (Öğrenci).