AHLAT BELEDİYESİ YAPILACAK PROJELERİNİ TANITTI

TAKİP ET

Bitlis'in Ahlat Belediyesi Kireç Üretim ve Paketleme Tesis Projesi ile Dondurulmuş Patates  Üretim ve Paketleme Tesis Projelerinin bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi.

  Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Abdurrahman Gazi konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban yaptı.

  Başkan Çoban “Patates ve Kireç” fabrikalarına ait yapılması planlanan projeleri anlatmak için çiftçilerle bir araya gelerek istişare toplantısı düzenlediklerini ifade ederek:

  "İlçemizde ki tüm çiftçilerimizin bu konuda haberdar olması için başta Tarım Müdürümüz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız ve muhtarlarımız burada bulunuyorlar. Asıl işin muhatabı olan çiftçilerimizde burada. İlçemizi çok önemli kılan unsurlarından bir tanesi de tarımdır. Tarımda ana kalemimiz yoğunluk olarak patates ve pancar üretimi ile gerçekleşiyor. Ama patates ile ilgili muzdarip olarak bir konu var. Bunu da Belediyecilik kimliği ile en fazla biz yaşıyor ve şahit oluyoruz. yılda takriben üretimimizin yüzde 30'unu belki bu bazı yıllarda dahada yüksek potansiyelde çöpe dökülüyor. Bu milli servetinde imhasıdır. Hem israfı önleme adına hem zenginliğimizi koruma adına çiftçimizin emeğini muhafaza etme adına bu hadiseye seyirci kalamazdık. Bizde kendi ünitelerimizde bu olayı değerlendirirken olması gereken bir çalışmayı gerçekleştirdik. Şimdide hayata geçmesi adına projemizi sizlerle paylaşıyoruz. Hem bu yüzde 30'luk kısmını çöpe dökmeyeceğiz. Belkide üretimimizi artıracağız. İlçemizin en önemli sorunlarından birisi de işsizliktir. Toplamda 50 bin ton patatesi işlemeye alabileceğimiz takriben 27 bin tonu da mamul maddeye dönüştüreceğimiz bir fabrikadan bahsediyorum. Diğer Fabrikamız ise kireç fabrikasıdır. İlçemizde bulunan Aktaş bölgesinde ki ham maddeyi mamul maddeye dönüştürülecek. Toplamda 169 kişi bu fabrikalarda istihdam edilecek. Ürettiğimiz projelerle şehrimizin hayatına, insanımızın hayatına katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan çoban, İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu olmak üzere Kaymakamlık Proje ekibine katkılarından dolayı teşekkürlerini belirtti.

  Daha sonra Ahlat kaymakamlığı proje uzmanları tarafından projeler hakkında sunum yapılarak bilgilendirme yapılmasının ardından toplantı sona erdi.