AHISKA TÜRKLERİNİN ACI GÜNÜ

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden 50 yaşında ki Şemsettin Daşdanov hayatını kaybetti.

  Geçirmiş olduğu felç hastalığı nedeniyle yaklaşık 2 aydır Tatvan Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda olan evli ve bir çocuk babası Şemsettin Daşdanov bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

  İlçenin Abdurrahman Gazi Camii'si önünde kılınan cenaze namazının ardından, Ahıska Türkü Şemsettin Daşdanov Abdurrahman Gazi mezarlığına defnedildi.

   Cenazenin defnedilmesinin ardından kısa bir açıklama yapan Ahıska Türklerinden Muhammed İlyasoğlu: "Buraya geldiğimiz için Allah çok şükür ettik. Müslüman topraklarına, ata babalarımızın topraklarına geldik. Bugünde şemsettin kardeşimizi defnettik. Allah mekanını cennet etsin. Yakınlarına sabırlar versin. Cemaatimizden de Allah razı olsun. Yerli halkta geldi. Kaymakamımızdan da, başkanımızdanda herkesten Allah razı olsun" dedi.

  Ahıska Türklerinin Ahlat Temsilcisi Mansur Baytaroğlu ise: "Şemsettin kardeşimiz 2 yıl önce Bursa'ya yerleşmişti. Orada hastalandı. Felç olmuştu. 6 aydır hastanede tedavi görüyordu. Son 2 aydır Tatvan'da yoğun bakımdaydı. Özbekistan'da doğmuştu. Sonunda ise Türk topraklarında, anavatanında defnedildi. Allah rahmet etsin. Geride kalanlara Allah uzun ömür, yakınlarına ise sabırlar versin" dedi.

  Ahıska Türkleri, vefat eden Daşdanov'un taziyesini ise oturdukları konutlarda kabul edecekler.

  Vefat eden Ahıskalı vatandaşın cenazesine Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Bayındırlık ve İskan eski Bakanlarından Zeki Ergezen, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.