ABD'nin yeni başkanı Donald Trump

TAKİP ET

ABD’de gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde Donald Trump 274 delegeye ulaşarak ABD'nin 45'inci yeni başkanı oldu.
ABD’de seçmen sandık başına giderek, ülkenin 45’inci başkanını seçti. Seçmen, Demokratların adayı Hilary Clinton ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump arasında kararını verdi. Donald Trump 274 delegeye ulaşarak ABD'nin 45'inci başkanı oldu.
ABD GENELİ:
CLINTON: % 47
DELEGE SAYISI: 218
TRUMP % 49
DELEGE SAYISI: 274
KALİFORNİYA EYALETİNİ CLINTON KAZANDI
ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Hillary Clinton 55 delegesi olan kritik eyalet Kaliforniya'yı kazandı.
FLORİDA'DA TRUMP KAZANDI
Sandıkların kapandığı bir diğer kritik eyalet Florida'da kazanan Trump oldu. Trump Pensilvanya'da ise Clinton'ın gerisinde kladı.
Donald Trump'tan şok iddia!
ABD'de oy verme işlemi sürerken, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'tan şok bir iddia geldi. Trump, "çeşitli seçim merkezlerindeki oylama makinelerinin, Cumhuriyetçilere verilen oyları Demokratlara verilmiş gibi değiştirdiğine dair sorunlar olduğu yönünde haberler" aldıklarını söyledi.
İLK SANDIKLARIN SONUÇLARI
ABD'nin küçük bir adası olan, ülkede doğu saatinden 15 saat önde bulunan ve 'Amerika'nın gününün başladığı yer' sloganına sahip olan Guam'da yapılan seçimi Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton kazandı.
32.071 seçmenin sandığa gittiği adada, oyların yüzde 71.63'ünü Hillary Clinton kazanırken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump yüzde 24.16'da kaldı. Sosyalist aday Emidio Soltysik ise yüzde 4.22 oranında oy aldı.
Sandık açılış-kapanış saatlerinin eyaletten eyalete değişiklik gösterdiği ABD'de, ilk sandıklar TSİ 03.00'te kapanacak. Sandık çıkış anketlerinin sonuçları ise Türkiye saatiyle gece yarısından sonra gelmeye başlayacak. TSİ 06.00 sularında ise kazanan adayın belli olması bekleniyor.